Boravak u vrtiću poskupio za 10 KM, roditelji pristaju samo na pet

Roditelji mališana koji borave u vrtiću ''Neven'' iz Čelinca ogorčeni su zbog najavljenog poskupljenja usluga ove predškolske ustanove, jer bi od 1. januara boravak za sve trebalo da košta 140 KM.

Mame i tate čija su djeca smještena u jasličku grupu već sada izdvajaju ovaj iznos, dok roditelji starije djece plaćaju 130 maraka. Međutim, odbornici su tokom nedavne rasprave o budžetu donijeli odluku da cijene moraju biti usklađene. Roditelji ističu da nemaju ništa protiv, ali traže da nova cijena za sve bude 135 KM, a ne 140.

"Pet maraka roditeljima ne bi predstavljalo problem, ali deset je mnogo. Na godišnjem nivou to je 120 KM, što je za većinu nas previše, jer mnogi rade za minimalac", kaže jedan od roditelja koji je želio da ostane anoniman. 

Vršilac dužnosti direktora vrtića "Neven" Milovan Vujičić ističe da 140 KM nije samoinicijativno odredila uprava, već opštinski odbornici.  

"Iako su roditelji tražili 135 KM, morali smo se povinovati preporukama", rekao je Vujičić.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković kaže da je odluka o poskupljenju dogovorena tokom rasprava o budžetu.

"Analizom prihoda i rashoda zaključili smo da treba povećati cijenu boravka mališana u vrtiću i to samo starije djece. Znamo da je roditeljima previše i marka, ali poskupljenje je minimalno", rekao je Zeljković i dodao da je poskupljenje zanemarljivo kada se uzme u obzir kvalitet usluga koje djeca dobiju.

Glas Srpske

Tagovi: