Duševni bolesnik napao tri djevojčice

U Bijeljini kraj kanala Dašnica prekjuče je duševno bolesni muškarac iz Ugljevika N.B. (30), prema riječima očevidaca, verbalno napao tri djevojčice starosti od 12 do 14 godina, a onda je na njih nasrnuo nožem, prenosi BN televizija.

Djevojčice su uspjele da se otrgnu iz ruku nasilnika i pobjegnu. Tri djevojčice su bezbrižno, ulicom Kulina bana u Bijeljini, išle u školu i iznenada na njih je nasrnuo mladić i prijetio im nožem. Djeca su, prema tvrdnjama očevidaca, doživjela šok, vrištale su i dozivale pomoć.

Na sreću, pomogle su komšije da ne dođe do fatalnog ishoda.

- Počeo je da galami, da psuje majku. Uhvatio je jedno dijete za kragnu. Djevojčice su vrištale - rekao je očevidac Dragiša Veselinović, koji radi u obližnjoj autoperionici. Dalje navodi da je napadač u ruci imao nož i da je na njega zagalamio.

- Zagalamio sam na njega, a on je potrčao, preskočio ogradu, ušao u kuću i zaključao se. Na poziv, policija je za nekoliko minuta došla i napadač je priveden - ispričao je Veselinović.

Otac jedne od djevojčica kaže da je bilo strašno, da su djeca drhtala od straha.

- Kažu da je duševni bolesnik, ali meni nije tako izgledao, ali i ako jeste pitam se da li ova država ima ikakvu adekvatnu ustanovu da ih skloni sa ulice i zaštiti našu djecu - upitao se vidno potresen roditelj.

U policijskoj upravi rečeno je da se radi o osobi čiji su inicijali N.B. romske nacionalnosti koji je došao u Bijeljinu ocu u posjetu.

Nakon intervencije policije, kolima Hitne pomoći mladić, koji je duševni bolesnik, prevezen je u bijeljinsku bolnicu. Prema riječima očevidaca, ovo nije prvi put da isti nasilnik napada prolaznike i komšije.

(Telegraf)

Tagovi: