Počela škola u Čelincu, ali ne i produženi boravak

Roditelji koji su juče doveli svoju djecu u OŠ ''Miloš Dujić'' u Čelincu, ostali su u čudu kada su saznali da produženog boravka za njihove mališane nema.

Pitaju se šta će s njima nakon škole i zašto ih o tome niko nije obavijestio.

“Da su izašli sa problemom, da nemaju finansija, možda smo mi dio toga mogli sufinansirati. Da se ti ljudi plate, ali ništa, samo se šuti. Nemamo čak ni obavještenje na vratima”, Dragan Jagodić, Čelinac.

Kaže, juče je žena koju jedva poznaje preuzela njegovo dijete, dok je danas morao da se zamijeni za smjenu na poslu. Već sutra, ne zna šta će. Dok iz ministarstva u pisanom odgovoru uvjeravaju da će do petka školama koje čekaju na odgovor biti odobren produženi boravak, ministar tvrdi da je to već urađeno.

“Sve škole koje su se obratile sa zahtjevom su dobile odgovor, i svima je uglavnom odobreno, sem škole Branko Radičević koja nije to ni tražila zbog problema sa prostorom”, navodi Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

U školama u Banjaluci tog problema nema, a direktor škole u Čelincu, iako je zahtjev resoru prosvjete poslao još u junu, pokušava da ispegla stvar i vjeruje da je sve zapelo u administraciji.

“Produženi boravak je što se tiče naše ustanove, adekvatno i na vrijeme je tražena saglasnost resornog ministarstva, i mi očekujemo čak tokom ove sedmice da ćemo dobiti saglasnost vezano za produženi boravak”, navodi Siniša Begović, direktor OŠ “Miloš Dujić”, Čelinac.

Besplatni produženi boravak se u školama u Srpskoj organizuje od 2009. godine. Prema podacima ministarstva, u taj program će ove školske godine biti uključeno 5.387 učenika. Nema objašnjenja zašto taj posao ipak nije završen prije prvog septembra.

(ATV)

Tagovi: