Akcija uklanjanja pasa lutalica u Čelincu

Radnici preduzeća ''Java'' iz Prnjavora, po nalogu komunalne policije opštine Čelinac, proteklih dana su sa čelinačkih ulica i iz pojedinih mjesnih zajednica uklanjali pse lutalice. Ovom prilikom su zbrinuti i psi iz pojedinih domaćinstava koje vlasnici više ne žele da drže.

Šef Odsjeka komunalne policije Slađana Gligorić rekla je da se ovakve akcije provode u kontinuitetu, na način propisan zakonom.

„Primjetan je porast broja pasa lutalica na području naše opštine i gotovo svakodnevno imamo prijave sa terena i zahtjeve za uklanjanje.

Za te potrebe već dvije-tri godine imamo potpisan ugovor o saradnji sa prnjavorskim azilom za pse, te od njihove organizacije i zauzetosti zavisi i dinamika rješavanja ovog problema u našoj opštini“, pojasnila je Gligorićeva i dodala da je uprkos kontinuitetu akcije, čoporativno kretanje pasa lutalica čelinačkim ulicama i dalje česta pojava. 

Ona apeluje na vlasnike pasa da ih ne puštaju nekontrolisano iz svojih dmaćinstava, kako bi izbjegli njihovo namnožavanje na ulicama, a samim tim i mogućnost ugrožavanja lične sigurnosti građana.

Podsjećamo, odlukom o komunalnom redu je propisano i to da se kućni ljubimci mogu držati ako ne ugrožavaju fizički i psihički integritet, ličnu sigurnost i imovinu građana, ali i koji ne remete mir, ne ugrožavaju opštu higijenu stambene jedinice i životnu sredinu.

Tagovi: