Načelnik Čelinca sa mališanima povodom početka školske godine

Za 1172 učenika čelinačkih osnovnih škola i 220 učenika Srednje škole ''Čelinac'' 1. septembra je počela nova školska godina, dok je za 149 mališana Dječijeg vrtića ''Neven'' počela vaspitna godina.

Nova znanja, nove obaveze, stari i novi drugari, nastavnici i učiteljice čekaju sve đake, pa i one najmlađe, koji su u pratnji svojih roditelja po prvi put sjeli u školske klupe. Oni su svoju radost podijelili i sa rukovodstvom lokalne zajednice, koje već tradicionalno na ovaj dan dolazi da im poželi srećan početak škole i tom prilikom uruči simbolične poklone.

Sa prvačićima u centralnoj školi „Miloš Dujić“ družio se načelnik opštine Momčilo Zeljković. Njihove vršnjake u Jošavki posjetio je predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović, dok se sa drugarima u Staroj Dubravi družio načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vitomir Kuzmanović.

Nakon posjete školi „Miloš Dujić“, načelnik Zeljković zaputio se do susjedne vaspitno-obrazovne ustanove, Dječijeg vrtića „Neven“, kako bi mališanima i zaposlenima u ovoj ustanovi poželio srećnu i uspješnu novu vaspitnu godinu. Dok su mališani iz starije vaspitne grupe simpatično komentarisali „Evo gradonačelnika“, oni mlađi su načelnika pitali „Gdje su bombone i slatkiši?“. Bila je ovo prilika i da se sa rukovodiocem ove ustanove porazgovara o novim detaljima u vezi sa najavljenim projektom proširenja vrtića.

Brojke

Osnovnu školu „Miloš Dujić“ ove školske godine pohađaće 756 učenika, od čega 83 prvačića. Osnovnu školu „Mladen Stojanović“ pohađaće 270 učenika, od čega 28 prvačića, dok će Osnovnu školu „Novak Pivašević“ pohađati 196 učenika, od čega 15 prvačića.

U školskoj 2017/18. godini u Srednjoj školi „Čelinac“ upisano je 220 učenika, od čega je u prve razrede upisano 59 (22 poslovno-pravna tehničara, 16 tehničara računara i 21 učenik u kombinovanom odjeljenju instalater-varilac).

Tagovi: